nyt-demokraty-vyrishyly-vidklasty-ofitsiine-vysunennia-dzho-baidena

NYT: демократи вирішили відкласти офіційне висунення Джо Байдена

 • 13625 переглядiв

Керівництво Демократичної партії США вирішило перенести голосування щодо висунення Джо Байдена на початок серпня. Ініціатива належить лідеру демократів у Сенаті Чаку Шумеру та була підтримана партійним керівництвом.

Керівництво Демократичної партії США вирішило відкласти офіційне висунення Джо Байдена кандидатом у президенти. Як повідомляє УНН, про це із посиланням на власні партійні джерела пише New York Times.

Деталі

Зазначається, що з ініціативою відкласти голосування, раніше заплановане на наступний тиждень, виступив лідер Демократичної партії у Сенаті Чак Шумер.

"Лідер у Сенаті поговорив із очільником Демократів у Палаті громад Хакімом Джефрісом, й обоє погодилися схиляти партію відкласти початок процесу висунення", - йдеться у матеріалі.

Згодом Тім Вальц, співголова комітету правил Демократичної партії, який визначає порядок висунення кандидатів, повідомив главі виборчого штабу Байдена про необхідність відкладення голосування.

"Під цим тиском керівництво Національного комітету Демократичної партії оголосило, що віртуальне голосування відбудеться натомість протягом першого тижня серпня", - пише NYT.

На вихідних Байден, ймовірно, оголосить про вихід з президентських перегонів - Axios18.07.24, 18:35

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Мішель привітав переобрання фон дер Ляйєн

     • 94022 переглядiв