novyi-zakon-rf-pro-hromadianstvo-ne-vplyne-suttievo-na-mobilizatsiiu-brytanska-rozvidka

Новий закон рф про громадянство не вплине суттєво на мобілізацію - британська розвідка

 • 12634 переглядiв

Британська розвідка вважає, що новий закон рф про позбавлення громадянства за відсутність на військовому обліку не матиме значного впливу на призов. Закон розглядається в контексті зростаючих антимігрантських настроїв у росії.

Ухвалений в рф закон щодо позбавлення громадянства нових громадян за відсутність на військовому обліку не буде мати масштабного впливу на мобілізацію в країні, ідеться у новому звіті міністерства оборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

31 липня у кремлі ухвалили закон, згідно з яким постановка на військовий облік відбуватиметься одразу після одержання чоловіком паспорту рф. При перевірці, у разі відсутності певного прізвища у відомостях військкоматів, запроваджуватиметься процедура позбавлення громадянства.

У британській розвідці вважають, що після підписання цього закону практичні наслідки для російського призову в армію, ймовірно, не будуть вагомими, хоча незалежні російські ЗМІ продовжують повідомляти, що правоохоронні органи переслідують мігрантів, зокрема й з метою залучення до армії, і цей закон надає ще одну форму правового примусу в цьому питанні. 

Цей закон також слід розглядати в контексті дедалі більших антимігрантських настроїв, що розпалюються деякими членами російського уряду, особливо щодо вихідців із Центральної Азії. Ці настрої і риторика помітно посилилися після повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року, імовірно, як частина спроби створити додаткові джерела легітимності уряду перед обличчям великих втрат і зниження рівня життя

- зазначається в звіті Міноборони Британії.

Популярні

Новини по темі