novyi-prezentovanyi-iranom-shakhed-mozhe-buty-skladnishe-vyiavyty-ihnat

Новий презентований Іраном "шахед" може бути складніше виявити - Ігнат

 • 6632 переглядiв

Іран випустив нову модифікацію безпілотника Shahed, він уже пофарбований у чорний матовий колір, що може ускладнити роботу

Іран випустив нову модифікацію безпілотника Shahed, який може бути складніше виявляти. Таку думку у вівторок в ефірі телемарафону висловив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНН.

Зараз уже з'явилися новини, що Іран випускає новий "шахед" з реактивним двигуном, з різним наведенням радіолокаційним. Є різні варіанти. Цей "шахед" є дуже реактивним. І цей "шахед" уже пофарбований у чорний матовий колір, що ще може ускладнити роботу. Власне, візуальну прив'язку до цього "шахеда"

- сказав Юрій Ігнат.

Деталі

Наразі вже стало складніше виявляти ворожі БпЛА, бо окупанти дещо змінили тактику. Якщо раніше росіяни запускали дрони у денний час, то згодом почали це робити вночі, аби ускладнити їх візуальне виявлення.

Поки не відомо, чи стовідсотково росія отримає нові іранські БпЛА та чи буде виготовляти їх власноруч, але Ігнат зауважує, що "досвід такий у цих держав є".

Нагадаємо

Як повідомили у Мінстратегпромі, нещодавно Україна перейшла до серійного виробництва вітчизняного продукту, якщо говорити про "українські "Шахеди". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У небі над Україною вночі знищили 9 "шахедів" та ракету "Іскандер-К"

Ганна Оніщенко

Війна

Популярні

Новини по темі