novyi-komisar-rady-yevropy-z-prav-liudyny-svii-pershyi-vizyt-na-posadi-zdiisnyt-do-ukrainy

Новий комісар Ради Європи з прав людини свій перший візит на посаді здійснить до України

 • 80812 переглядiв

Новий комісар Ради Європи з прав людини Майкл О'Флаерті планує зробити пріоритетним завданням свого шестирічного мандату подолання наслідків вторгнення росії в Україну.

Новий комісар Ради Європи з прав людини Майкл О'Флаерті сьогодні розпочав свій шестирічний мандат. Свій перший візит на посаді комісара він має намір здійснити до України. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Ради Європи.

 Я не можу уявити собі нічого більш нагального, ніж подолання наслідків повномасштабного вторгнення росії в Україну, яке спричинило жахливі людські страждання та руйнування

- заявив О'Флаерті.

Комісар також визначив інші сфери, в яких терміново необхідне посилення захисту  прав людини, включаючи кліматичну кризу, управління штучним інтелектом, свободу вираження поглядів, міграцію і зростання мови ненависті, в тому числі антисемітизму і антимусульманських нападів.

Також комісар наголосив на своєму намірі зосередитися на питаннях молоді, соціально-економічних правах та правозахисників, а також використовувати свій мандат для сприяння виконанню рішень Європейського суду з прав людини.

Українські військовополонені зазнають багатомісячних катувань у полоні рф - ООН15.03.24, 12:27

Довідково

Майкл О'Флаерті був обраний Парламентською асамблеєю Ради Європи в січні 2024 року. Він став п'ятим Комісаром Ради Європи з прав людини, змінивши на цій посаді Дунью Міятович (2018-2024). Мандат комісара триває шість років.

Ірландський юрист-правозахисник, О'Флаерті раніше, зокрема, працював директором Агентства ЄС з фундаментальних прав (2015-2023), займався організацією роботи в країнах, що постраждали від конфліктів, таких як Сьєрра-Леоне та Боснія і Герцеговина.

Україна отримає кредит у 100 млн євро від Банку Ради Європи, в рамках проекту компенсації за знищене майно27.03.24, 12:22

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Глава МЗС Китаю назвав ЄС стратегічним партнером КНР

     • 22836 переглядiв

    Експерт розповів, як блокування кордону впливає на аграріїв

     • 28101 переглядiв

    Китай обіцяє імпортувати більше товарів і послуг з Франції

     • 22025 переглядiв