nimetska-zbroya-vidigrala-virishalnu-rol-v-uspikhakh-zsu-sholts

Німецька зброя відіграла вирішальну роль в успіхах ЗСУ – Шольц

 • 145641 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що саме німецька зброя відіграла вирішальну роль в успішному контрнаступі української армії. Про це повідомляє УНН із посиланням на Politico.

Цитата

"Можна сказати, що та сама зброя, яку Німеччина надала Україні, має вирішальне значення для розвитку конфлікту на сході України", – сказав Шольц.

Деталі

Канцлер зазначив, що Німеччина незабаром передасть Україні зенітно-ракетний комплекс IRIS-T. За його словами, це  "сучасне обладнання, яке не використовує навіть Бундесвер".

Але Шольц знову відкинув постачання в Україну танків "Леопард" і бойових машин "Мардер". Він заявив, що такі кроки мають бути погоджені між союзниками і жодна інша країна не спрямовує в Україну західні бойові танки.

"Позиція всього німецького уряду – всіх його членів і партій, які його підтримують, як і раніше, полягає в тому, що не буде жодних односторонніх дій Німеччини", – сказав Шольц.

Додамо

За даними уряду Німеччини, Берлін передав Україні 24 зенітні самохідні установки "Гепард", 10 гаубиць PzH 2000, 54 бронетранспортери M113, три реактивні системи залпового вогню Mars та інше обладнання.

Нагадаємо

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що з 6 вересня українські військові звільнили більше територій, ніж російські окупанти захопили із квітня.

14 вересня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що у Харківській області ЗСУ деокупували приблизно 388 населених пунктів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Динамо – АЕК Ларнака: де дивитися матч Ліги Європи

     • 215747 переглядiв