nimechchyna-poiasnyla-skladne-rishennia-vydaty-rosii-kilera-krasikova

Німеччина пояснила складне рішення видати росії кілера Красікова

 • 13793 переглядiв

Прессекретар канцлера Німеччини заявив, що рішення видати росії Вадима Красікова було непростим. Красікова засудили до довічного ув'язнення за вбивство чеченського командира в Берліні.

Видати росії кілера Вадима Красікова, якого було засуджено у Німеччині до довічного ув'язнення за вбивство колишнього чеченського польового командира у Берліні, у рамках обміну ув'язненими було непростим рішенням. Про це заявив прессекретар канцлера Німеччини Олафа Шольца Штеффен Хебештрайт, пише DW, передає УНН.

Деталі

"Уряду Німеччини нелегко далося це рішення (видача рф Красікова - ред.). На одній чаші терезів була зацікавленість держави у виконанні вироку засудженому на тюремне ув'язнення, на іншій - свобода, фізичне благополуччя і - в деяких випадках - зрештою життя невинних людей, ув'язнених у російські в'язниці, і несправедливо засуджених політв'язнів. Наші зобов'язання щодо захисту німецьких громадян та солідарність із США були важливими мотивами", - сказав Хебештрайт.

Російська служба ВВС повідомляє, що Красікова було засуджено до довічного ув'язнення за вбивство колишнього чеченського польового командира посеред дня у центрі Берліна.

Про своє бажання повернути Красікова на батьківщину говорив володимир путін.

Німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung із посиланням на свої джерела у федеральній прокуратурі Німеччини повідомила, що відомство розчароване рішенням видати росії Вадима Красікова.

"Це рішення не враховує думки родичів убитого, натомість демонструє "надмірну поступливість" стосовно володимира путіна", - заявили джерела видання.

ЗМІ повідомляють, що Красіков ймовірно був співробітником секретного відділу фсб рф.

Нагадаємо

У четвер, 1 серпня турецькому аеропорту відбувся найбільший з часів Холодної війни обмін в'язнями між США та Росією. Серед звільнених - журналісти, політики та інші громадяни, загалом 24 особи з обох сторін.

Популярні

Новини по темі

Україна завершила виступи на Олімпіаді-2024 з тенісу

 • 12734 переглядiв