ukenru
niderlandi-gotovi-nadati-yurdopomogu-simyam-zhertv-katastrofi-mh17-bezplatno

Нідерланди готові надати юрдопомогу сім'ям жертв катастрофи MH17 безплатно

 • 14706 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Уряд Нідерландів планує допомогти сім'ям і близьким жертв авіакатастрофи рейсу MH17 на Донбасі домогтися компенсації, передає УНН з посиланням на De Telegraaf.

"Родичі жертв катастрофи рейса MH17 в Україні можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу, якщо вони хочуть приєднатися до кримінальної справи як потерпіла сторона. Якщо суд вже почався, вони можуть подати позов про відшкодування завданого збитку", - повідомляє видання.

Відзначається, що міністр юстиції і безпеки країни Ферден Грапперхаус написав відповідного листа в понеділок до парламенту. Він пояснює, що подача позовів родичами у цьому випадку є юридично дуже складною процедурою. Міністр радить зацікавленим сторонам отримати експертну консультацію з цього питання.

Передбачається, що протягом п'яти років відбудеться судовий процес у справі про авіакатастрофу.

Як повідомляв УНН, Нідерланди розглядають можливість порушити справу проти Росії в міжнародному суді після того, як Кремль відмовився визнавати свою відповідальність за збиття цивільного авіалайнера рейсу MH17 на Донбасі в 2014 році, в результаті якого загинули 298 осіб, багато з яких були громадянами Нідерландів.

Українські Національні Новини

Політика