nezakonno-vydobuly-z-desny-9-barzh-pisku-pidozru-otrymaly-try-chleny-ekipazhu-spetssudna

Незаконно видобули з Десни 9 барж піску: підозру отримали три члени екіпажу спецсудна

 • 12560 переглядiв

Три працівники приватного акціонерного товариства підозрюються у тому, що незаконно видобули понад 10 000 тонн піску з Десни, завдавши збитків на 7,7 млн грн. Їм загрожує до шести років позбавлення волі за ч. 3 ст. 240 КК України.

Про підозру повідомили трьом членам екіпажу спеціалізованого судна за незаконний видобуток 10 тис. тонн піску з Десни, повідомили у Нацполіції у четвер, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, викрито трьох працівників приватного акціонерного товариства, яке надає послуги з видобутку корисних копалин, у незаконному видобутку піску з річки Десна. 

Правоохоронці встановили, що компанія, яка має спецдозвіл від Держгеонадр на видобування піску з території Деснянського-верхнього родовища, підписала договір підряду з ПАТ на здійснення ним виймання руслових пісків шляхом підйому земснарядом та навантаження його на баржі. Згідно з умовами договору, за даними поліції, підрядник зобов’язаний під час виконання робіт неухильно дотримуватись меж родовища, зазначених координат і встановлених обмежень глибин, згідно з проєктом розробки родовищ та спеціального дозволу на користування надрами.  

"Натомість під час відповідних робіт три члени екіпажу спецсудна свідомо пішли на порушення та впродовж двох днів намили понад 10 000 тонн піску з дна Десни поза дозволеними межами", - вказали у поліції.

За даними Офісу Генпрокурора, незаконно видобуті з річки Десна 10 тис. тонн піску фігуранти "завантажили на 9 барж для подальшого переміщення до місця зберігання у Києві".

"Своїми протизаконними діями зловмисники завдали державі понад 7,7, млн грн збитків", - повідомили у поліції.

Вказано, що фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 240 Кримінального кодексу України - незаконне видобування корисних копалин, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

За скоєне порушникам загрожує до шести років в’язниці.

На Рівненщині викрито нелегальний цех з обробки бурштину: вилучено "золотого" каміння на понад 2 млн гривень05.08.24, 15:51

Популярні

Новини по темі