navichki-upravlinnya-bpla-shkolyarami-rosiya-viznachilas-z-osnovnoyu-zbroyeyu-suchasnogo-vedennya-viyni-britanska-rozvidka

Навички управління БпЛА школярами: росія визначилась з основною зброєю сучасного ведення війни - британська розвідка

 • 77070 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Навчання дітей в російських школах бойовому застосуванню дронів, що розпочнеться у новому навчальному році ставить на меті не розвиток талантів, а мілітаризацію суспільства та культивацію воєнного патріотизму. Вибір на користь БпЛА свідчить про те, що на цю зброю кремль робить ставку у розумінні процесів сучасної війни, йдеться у новому звіті на основі розвідданих Міноборони Великої Британії, пише УНН.

Деталі

Всіх російських школярів навчатимуть основам управління бойовими безпілотниками. російський сенатор артем шейкін повідомив, що на уроках будуть розвідка місцевості та протидія безпілотним літальним апаратам противника.

Уроки БпЛА поєднуються з навчанням зі стрільби з автомата, навичок стрільби з ручної гранати та надання першої медичної допомоги в бою за переглянутою програмою «Основи безпеки життєдіяльності» для учнів 10 та 11 класів, яка має бути обов’язковою з 1 вересня 2023 року.

Цитата

"Відновлений наголос росії на призовній військовій службі для дітей є здебільшого спробою культивувати культуру мілітаризованого патріотизму, а не розвинути справжні здібності. Проте додавання навичок володіння БпЛА підкреслює, як росія визначила використання тактичних БпЛА в Україні як тривалий компонент сучасної війни", - йдеться у звіті.

Доповнення

Запроваджувати в школах курси з управління безпілотниками в кінці квітня закликав президент путін. росЗМІ повідомляють, що російські школи вже почали закуповувати посібники і обладнання, необхідне для навчання дітей управління дронами.

За словами шейкіна, пропозицію навчання школярів бойовому застосуванню дронів "було вироблено в ході роботи секції ради з розвитку цифрової економіки при раді федерації і направлено міністру оборони росії". Пропозицію було розглянуто і підтримано, в тому числі і міносвітою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: москву атакували БПЛА: є влучання - росЗМІ

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Сумщина з ночі зазнала чотирьох ворожих обстрілів

     • 158538 переглядiв

    У Криму плюс два вибухи біля Джанкою - Андрющенко

     • 272866 переглядiв