natiaknuv-pro-khabar-ta-otrymav-mercedes-brabus-pered-sudom-postanut-eks-posadovtsi-poltavskoi-oda

Натякнув про хабар та отримав Mercedes Brabus: перед судом постануть екс-посадовці Полтавської ОДА

 • 14437 переглядiв

Колишній голова Полтавської ОДА та його радник обвинувачуються у отриманні хабаря в €176 тис. та Mercedes Brabus. Справу передано до суду за статтею про одержання неправомірної вигоди.

Скеровано до суду обвинувальний акт щодо корупційних дій: звинувачуються в одержанні неправомірної вигоди у вигляді 176 тис. євро та автомобіля люкс класу екс-голова Полтавської облдержадміністрації та його радник. Пише УНН із посиланням на прессужбу Національного антикорупційного бюро України.

Деталі

До суду скеровано справу колишнього голови Полтавської ОДА та його радника. За даними слідства у 2017 році, від фінансового директора приватної компанії посадовцями було отримано 176 тис. євро. Гроші в обмін на перемогу компанії у тендері, який проводила облдержадміністрація, а також укладення договорів з обслуговування автодоріг.

Цікаво, що посадовець, не виконавши взяті на себе зобов’язання, натякнув директору компанії на необхідність знов надати йому хабар. В результаті він отримав елітну автівку Mercedes-Benz Brabus вартістю понад 6,5 млн грн, стверджують слідчі.

Аби приховати одержання неправомірної вигоди обвинувачені використовували банківські рахунки компанії-нерезидента, а елітну автівку посадовець отримав як подарунок на свій день народження, після чого оформив її на іншу особу.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що колишньому міністру інфраструктури Андрію Пивоварському висунуто обвинувачення у зловживанні владою. Справу передано до суду, де Пивоварському доведеться доводити свою невинуватість.

Популярні

Новини по темі

Данія призупинила військову співпрацю з Грузією

 • 12522 переглядiв