nastup-na-robotynskomu-vystupi-dlia-rosiian-marnyi-tam-oborona-mitsna-lykhovii

Наступ на Роботинському виступі для росіян марний, там оборона міцна – Лиховій

 • 18498 переглядiв

Дмитро Лиховій заявив, що російські атаки на Роботинському виступі безуспішні через міцну українську оборону. Окупанти намагаються атакувати малими групами, але не мають успіху і відступають на попередні позиції.

Для російських окупантів наступ на Роботинському виступі є марним, там міцна українська оборона. Про це розповів речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Коли ми говоримо про Роботинський виступ, якщо глядачі пам'ятають, він утворився в результаті наступу наших Сил, так званого контрнаступу влітку 2023 року, коли наші підрозділи перетнули зокрема так звану "лінію суровікіна" й вклинилися в російські оборонні порядки. Але в умовах сильно замінованої місцевості було дуже важко просунутися далі

- сказав Лиховій.

За його словами, після цього тривалий час була певна стабілізація обстановки і росіяни почали наступальні дії у відповідь  десь приблизно в лютому-березні цього року.

"Тобто пів року відбуваються їх спроби якось повернути ситуацію назад. На деяких ділянках вони мали незначний тактичний успіх, на деяких ділянках ця  лінія розмежування залишається такою, як була рік тому, коли нам вдалося росіян відсунути. Це степові умови, це рівна місцевість. Якщо ми говоримо про село Роботине, яке вже давно не можна називати населеним пунктом, то це просто зруйнована вщент територія, де дуже важко тримати оборону, вона переважно є "сірою зоною"", - розповів Лиховій.

Ознак формування наступального угруповування рф в Запорізькій та Херсонській областях немає - Лиховій25.07.24, 12:50

Він зазначив, що при цьому на велику глибину оборони ця територія насичена українськими підрозділами, які виконують бойові завдання ефективно, виконують їх вже тривалий час.

"Росіяни, що там власне роблять, як і на Херсонському напрямку? Вони намагаються атакувати суто для якихось спроб, либонь, а ось, не великими піхотними групами, силами до одного піхотного відділення – це від двох до 10-12 осіб. Вчора вони робили там три такі спроби, успіху не мали, відійшли на попередні позиції. Наших втрат позицій допущено не було…Наступ на Роботинському виступі є для росіян марним, там оборона міцна", - розповів Лиховій.  

Популярні

Новини по темі