nastoiatelia-cherkaskoho-khramu-upts-mp-vykryly-na-vypravdovuvanni-voiennykh-zlochyniv-okupantiv-sbu

Настоятеля черкаського храму УПЦ (МП) викрили на виправдовуванні воєнних злочинів окупантів - СБУ

 • 22407 переглядiв

У Черкаській області СБУ викрила настоятеля храму УПЦ (МП) на виправдовуванні воєнних злочинів окупантів. Йому повідомлено про підозру, загрожує до 8 років ув'язнення.

Служба безпеки України повідомила про викриття у Черкаській області настоятеля храму УПЦ (МП) на виправдовуванні воєнних злочинів рашистів, йому повідомлено про підозру, пише УНН.

Служба безпеки задокументувала підривну діяльність ще одного клірика Черкаської єпархії УПЦ (МП). Цього разу йдеться про настоятеля одного із храмів Корсунь-Шевченківського благочиння, який виправдовував повномасштабну війну рф проти України

- повідомили у СБУ у соцмережах.

За даними слідства, фігурант поширював відео серед жителів громади із закликами не брати участь у спротиві російській агресії та виїжджати за кордон. Також клірик, як вказали у СБУ, "розсилав відеоролики місцевим жителям через популярні месенджери, у яких виправдовував воєнні злочини окупантів і намагався дискредитувати вище військово-політичне керівництво України".

"У такий спосіб фігурант розхитував суспільно-політичну обстановку в регіоні на користь країни-агресора. Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти злочинних дій представника УПЦ (МП)", - зазначили у СБУ.

Йому повідомлено про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) ККУ.

Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

"Загалом від початку повномасштабного вторгнення рф 8 підозр отримали клірики Черкаської єпархії УПЦ (МП) за публічну підтримку агресора та поширення ворожої пропаганди", - наголосили у СБУ.

"Був агентом російського гру": СБУ повідомила про затримання священника УПЦ (МП)01.08.24, 10:10

Популярні

Новини по темі

ПС ЗСУ попередили про швидкісну ціль у напрямку Дніпра

 • 13296 переглядiв