ukenru
naslidky-atak-droniv-u-rosii-rizko-zrosly-tsiny-na-benzyn

Наслідки атак дронів: у росії різко зросли ціни на бензин - росЗМІ

 • 26554 переглядiв

Через атаки безпілотників на російські нафтопереробні заводи ціни на бензин в росії злетіли до рекордно високого рівня за останні півроку.

Внаслідок атак безпілотників на російські нафтобази, ціни на бензин у рф підскочили до рекордного максимуму за останні пів року. Про це пишуть російські ЗМІ, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що 1 березня 2024 року в росії знову запроваджено заборону на експорт палива, проте бензин на біржі продовжує дорожчати.

Журналісти пояснюють, що ціна автомобільного пального зростає на тлі атак безпілотників на великі нафтопереробні заводи у росії, через які вони змушені зупиняти роботу.

Зокрема, на Санкт-Петербурзькій міжнародній товарно-сировинній біржі у Росії ціна на бензин перевищила 60 тисяч рублів ($657) за тонну, що є максимумом з кінця вересня 2023 року, коли ціни на бензин у РФ почали знижуватися після введення тимчасового ембарго на експорт палива

У росЗМІ з посиланням на власні джерела кажуть, що зростання біржових цін викликане лише побоюваннями щодо балансу попиту та пропозиції через проблеми з роботою НПЗ. Масштаб завданих підприємствам збитків незрозумілий.

Якщо з'ясується, що пошкоджено первинні установки з переробки нафти, то скоротиться випуск не лише бензину різних марок, а й дизельного пального.   

Атаки СБУ по російських нафтопереробних заводах продовжуються: безпілотники служби вдарили одразу по двох нпз в рф – джерела09.02.24, 11:42 • [views_0]

Доповнення

Через атаку дронів 12 березня в росії сталася пожежа на нижньогородському НПЗ, наступного дня безпілотники вдарили по рязанському та новошахтинському нафтопереробних заводах.

Раніше через атаки та виходи з ладу обладнання з початку 2024 року на позапланові ремонти зупинялися й інші нафтопереробні підприємства – волгоградський та туапсинський НПЗ. Також зупинявся ільський НПЗ, проте невдовзі він повернувся до штатної роботи.

Нагадаємо

У британській розвідці заявили, що російські нафтопереробні потужності тимчасово скоротились через численні удари українських безпілотників по нафтопереробних заводах по всій росії. 

Володимир Омельченко

Війна