ukenru
nardepi-ukhvalili-v-pershomu-chitanni-zmini-do-zakonu-pro-notariat

Нардепи ухвалили в першому читанні зміни до закону про нотаріат

 • 19108 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект про внесення змін до Закону України "Про нотаріат" щодо усунення законодавчих колізій та прогалин. Відповідне рішення підтримали 338 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проект Закону №1220 про внесення змін до Закону України "Про нотаріат" щодо усунення законодавчих колізій та прогалин передбачає поліпшення рівня законодавчої техніки, уніфікацію термінології, врегулювання вже усталених відносин через заміну застарілих назв та термінів.

На думку авторів законопроекту, його ухвалення усуває застарілу термінологію, деталізує процедуру визначення місця проживання для малолітніх та недієздатних, уточнює перелік осіб, які на сьогодні вже здійснюють відповідні нотаріальні дії та передбачає вже існуюче право нотаріуса щодо державної реєстрації.

"Вказаний законопроект має на меті не тільки спростити роботу нотаріусів в частині виконання ними своїх функцій, а і убезпечити наших громадян від того, що ті чи інші нотаріальні дії, які будуть прийняті за їх участю, в той чи інший спосіб, враховуючи невідповідну термінологію, можуть бути визнані судом недійсними", - сказав під час обговорення законопроекту голова підкомітету з питань правової політики Ігор Фріс.

Нагадаємо, за інформацією Мін’юсту, в Україні в рамках реформи нотаріату, планують дозволити нотаріусам реєструвати шлюби і розлучення.

Українські Національні Новини

Політика