ukenru
nardepi-posilili-vidpovidalnist-za-falsifikatsiyu-likarskikh-zasobiv

Нардепи посилили відповідальність за фальсифікацію лікарських засобів

 • 10216 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Народні депутати ухвалили в цілому проект закону №1152-1 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів. Відповідне рішення підтримали 363 народних депутати, передає кореспондент УНН.

Законопроект №1152-1 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів" спрямований на удосконалення норм чинного законодавства щодо запобігання обігу фальсифікованих ліків з метою забезпечення прав споживачів на безпечні та високоефективні лікарські засоби.

Під час підготовки законопроекту до другого читання до комітету надійшло 27 пропозицій, 10 з яких комітет запропонував врахувати, 5 врахував частково, а 12 – відхилив.

Раніше УНН повідомляв, уряд ввів спеціальне маркування для посилення захисту ліків від підробок — воно почне з’являтися на упаковках препаратів з 1 вересня, а перевірити оригінальність ліків за ним за допомогою мобільного можна буде на кінець року.

Українські Національні Новини

Політика