ukenru
nardep-rozpoviv-yak-smittyepererobniy-zavod-dopomozhe-ekonomiti-na-tarifakh

Нардеп розповів, як сміттєпереробний завод допоможе економити на тарифах

 • 18639 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Кількість сміття на звалищах Чернігова за допомогою сміттєпереробного заводу дозволить мешканцям міста довгі роки отримувати одночасно і тепло, і економію на тарифах, і компенсацію за комунальними платіжками. Про це УНН розповів у своєму інтерв’ю кандидат на посаду міського голови Чернігова, народний депутат Антон Поляков.

"У нас є інвестори, зокрема, українські з півдня України, які вже впровадили успішні проекти в нашій країні, які бажають побудувати в Чернігові сміттєпереробний завод. Є польські інвестори, які готові вкласти ці сотні мільйонів доларів на побудову такого заводу. Кількість сміття, яке знаходиться в Чернігові дозволить довгі роки отримувати чернігівцям одночасно і тепло, і економію на тарифах, і якусь компенсацію за комунальними платежами, як це зроблено в одному з міст Одеської області. В європейських країнах є міста, які з великою кількістю населення повністю забезпечується теплом і електрикою за рахунок роботи сміттєпереробного заводу. Плюс — людям не буде необхідності оплачувати доставку сміття від їхнього будинку до заводу, все це вже буде робити підприємство", - розповів Антон Поляков.

Також він наголосив на ключовій важливості запуску сміттєпереробного заводу для міста та пояснив, чому й досі в Чернігові немає подібного підприємства.

"Це те, що було обіцяно усіма попередніми мерами. Але чому цього не було зроблено? Тому що є сміттєпереробний завод маленького обсягу, який працює в "темну", при цьому він не зареєстрований, не оформлений і ніякі податки не сплачуються. Просто гроші хтось краде. І є розробка газових родовищ на звалищі Масани, де просто качають газ", - пояснив нардеп.

Антон Поляков розповів, що звертався до чинного мера з пропозицією організувати зустріч з інвесторами, але отримав відмову.

"Він просто відмовився, тому що зрозуміло, що це нікому з чинної влади не цікаво. Якщо впровадити цей проект — це вже дасть продихнути всім нашим бюджетникам, всім людям, які й так живуть за межею бідності, адже ми знаємо, що більша частина українців живуть реально за межею бідності", - додав Поляков.

Нагадаємо, один із найбагатших мерів України чинний міський голова Чернігова Владислав Атрошенко балотуватиметься на другий термін.

Українські Національні Новини

Політика