ukenru
narazi-ponad-37-tysiach-hromadian-ukrainy-vneseni-do-reiestru-znyklykh-bezvisty-lubinets

Наразі понад 37 тисяч громадян України внесені до реєстру зниклих безвісти - Лубінець

 • 15425 переглядiв

За даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, наразі в Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, налічується понад 37 000 громадян України, серед яких цивільні особи та військовослужбовці.

Наразі понад 37 тис. громадян України внесені до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час заходу "Цивільні в незаконному утриманні росією: спільні кроки влади та громадянського суспільства задля їхнього звільнення", передає кореспондент УНН.

Деталі

Наразі у нас діє Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Він перебуває в процесі наповнення інформацією. За останніми даними, які я отримав вчора, в реєстрі на сьогодні більше ніж 37 тис. громадян України. Це цивільні, а також військовослужбовці ЗСУ. Цифра буде зростати з урахуванням того, яка інформація у нас з’являється, автоматично вона вноситься в першу чергу в реєстр, тому ми бачимо з кожним місяцем, як цифра зростає

- сказав Лубінець.

Він зазначив, що доволі часто рф утримує в одних установах і цивільних і військовополонених.

Отже, повертаючи військовополонених у з’являється додаткова можливість отримати інформацію щодо цивільних громадян України. В переліку цивільних заручників знаходяться громадські та церковні діячі, журналісти, державні службовці, представники місцевого самоврядування, поліцейські, учасники АТО, а також навіть є три співробітника організації ОБСЄ. Викрадення представників міжнародних організацій та громадян інших держав - це показова зневага до міжнародного права

- додав Лубінець.

Нагадаємо

росія протягом 10 років не надає жодної інформації про цивільних українців, яких затримувала без жодних доказів і фактично тримає їх у полоні.