ukenru
naprikintsi-roku-ukrayintsiv-turbuyut-viyna-nizka-zarplata-i-tarifi-doslidzhennya

Наприкінці року українців турбують війна, низька зарплата і тарифи – дослідження

 • 10357 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Наприкінці 2018 року жителів України найбільше турбують військовий конфлікт на Донбасі, низькі зарплати й пенсії, а також підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Відповідні дані досліджень були опубліковані Центром соціальних і маркетингових досліджень Socis, передає УНН.

Згідно з даними опитування, 61,3% українців вважають найбільш важливими для себе військовий конфлікт на сході України, низький рівень зарплат або пенсій (54,4%), підвищення тарифів на комунальні послуги (53,1%). Крім того, українці переймаються підвищенням цін на товари першої необхідності, інфляцією (26,5%), хабарництвом (24,0%), безробіттям (20,5%), корупцією в судах, поліції та прокуратурі (14,2%), недоступністю якісної меддопомоги (12,4%).

Втім, недоступність якісної освіти турбує лише 2% громадян, а відсутність свободи слова та демократії – 1,5%.

Зазначається, що дослідження було проведено 8-18 грудня 2018 року методом стандартизованого інтерв’ю face-to-face за місцем постійного проживання респондентів. Опитування проводилося за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України в цілому, за такими ознаками як: стать, вік від 18 років, поділ на регіони та тип поселення: місто/село. Загалом опитали 2 тисячі респондентів.

Нагадаємо, з січня 2019 року мінімальна зарплата в Україні становитиме 4170 грн.

Крім того, з 1 січня у Києві через підвищення тарифів на електроенергію для оптовиків зросте квартирна плата для населення.

Українські Національні Новини

Економіка