napad-na-zaliznytsiu-frantsii-naperedodni-vidkryttia-olimpiady

Перед відкриттям Олімпійських ігор, у Франції здійснено напад на залізничну мережу

 • 14127 переглядiв

У Франції здійснено чотири скоординовані диверсії на залізничній мережі швидкісних поїздів. Близько 800 тисяч пасажирів постраждали від збоїв, але рух поступово відновлюється.

Після чотирьох скоординованих диверсій на залізниці швидкісних поїздів (TGV), зірвано плани 800 тисяч пасажирів у Франції.

Пише УНН із посиланням на VRT Nieuws та BFMTV.

Деталі

Французька державна залізнична компанія SNCF зазнала різноманітних диверсій, які були виявлені у п'ятницю вранці. Протягом ночі було скоєно кілька "одночасних зловмисних дій", які вплинули на LGV Atlantique, Nord і Est, оголосив SNCF.

Унаслідок збою на залізниці, на вокзалах були заблоковані близько 800 тисяч пасажирів.

Скоординована атака була здійснена за кілька годин до церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі, коли багато мандрівників планують з’їхатися до столиці. Велика кількість відпочиваючих також транзитом.

Найбільше постраждало сполучення TGV з Парижа від вокзалу Монпарнас до Бретані та південно-західного Бордо. Довгий час на станції практично не було руху поїздів, але після обіду він відновився.

Сьогодні вдень Патріс Верґріете, міністр транспорту Франції заявив, що "рух починає відновлюватися".

Тим часом мер Парижа Анн Ідальго запевнила, що напад на лінії високошвидкісної залізниці "не вплине на церемонію" відкриття Олімпійських ігор у п'ятницю ввечері.

Раніше вона назвала напад "неприпустимим" і висловила впевненість, що люди, які повинні мають бути присутніми на інавгурації, запланованій на цей вечір, "знайдуть спосіб" дістатися до Олімпійської зони.

Нагадаємо

Ізраїль попередив Францію про загрозу терактів на Олімпіаді в Парижі.

Немає конкретних загроз Олімпійським Іграм у Парижі, вже перевірено близько мільйона осіб - МВС Франції24.07.24, 19:00

Популярні

Новини по темі