ukenru
nadzvichayna-situatsiya-v-toretsku-pochavsya-remont-vodogonu

Надзвичайна ситуація в Торецьку: почався ремонт водогону

 • 12156 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. У суботу, 12 січня о 07:35, до Головного управління надійшла інформація про збільшення втрат води на водогоні "Горлівка – Торецьк" діаметром 900 мм. В ході проведеного обстеження були здійснені підготовчі роботи для усунення пошкоджень водогону. Завтра ремонтні роботи будуть продовжені. Про це УНН повідомили у прес-службі ДСНС. 

В наслідок збільшення втрат води, Горлівською Фільтрувальною станцією № 2 зупинено подачу води по водогону "Горлівка – Торецьк".

В результаті зупинки подачі води по водогону, без централізованого водопостачання залишаються м. Торецьк (32 873 чол., 16 877 абонентів), м. Залізне (3 021 чол., 2 145 абонентів), смт. Північне (5 937 чол., 3 808 абонентів) та смт. Південне (982 чол., 614 абонентів), всього 42 813 чоловік (23 444 абоненти).

13 січня проведене засідання місцевої комісії ТЕБ та НС, прийняте рішення про відкриття надзвичайної ситуації місцевого рівня. Для підвозу питної та технічної води в м. Торецьк знаходяться сили та засоби від Головного управління ДСНС України у Донецькій області.

Протягом 13 січня рятувальниками Донеччини здійснено підвіз 128 куб. м технічної води та 33 куб. м питної води. Всього, з початку залучення здійснено підвіз 167 куб. м технічної та 33 куб. м - питної води.

13 січня було виявлено місце пориву. Проведення аварійно-відновлювальних робіт на водогоні заплановано на 14 січня.

Від Головного управління залучено 9 одиниць техніки та 35 чоловік особового складу.

Нагадаємо, на водогоні "Горлівка — Торецьк" збільшилися витрати води. У зв’язку з цим Фільтрувальна станція № 2 зупинила подачу води по водогону. Через це було зупинено централізоване водопостачання у чотирьох населених пунктах: місто Торецьк та Залізне, смт Північний та Південний. Через відсутність води у Торецьку оголосили надзвичайну ситуацію місцевого рівня.

Населенню почали підвозити питну та технічну воду. Раніше виявити місце пориву та провести ремонтні роботи не могли, оскільки не було надано гарантій безпеки щодо безпечного проведення робіт на аварійній ділянці водогону.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП