ukenru
nabu-oholosylo-v-rozshuk-kolyshnoho-nardepa-demchaka

НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Демчака

 • 14717 переглядiв

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук колишнього народного депутата Руслана Демчака, підозрюваного у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук колишнього народного депутата Руслана Демчака, якого підозрюють у службовому зловживанні, яке спричинило тяжкі наслідки. Про це повідомляє пресслужба НАБУ, передає УНН.

Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні № 52024000000000164 від 8 квітня 2024, а саме Демчака Руслана Євгенійовича за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (службове зловживання, яке спричинило тяжкі наслідки - ред.) 

- йдеться в повідомленні.

Довідково

З листопада 2014 року по серпень 2019 року Демчак був заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності. Входив до фракції "Блок Петра Порошенка". Є членом партії "Європейська солідарність".

У серпні минулого року прокурори Офісу Генерального прокурора повідомили про підозру Демчаку скликання за пособництво у маніпулюваннях на фондовій біржі та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Нагадаємо

Колишній заступник міністра оборони, керівник Департаменту держзакупівель МОУ, а також начальник Центрального управління контролю якості, які закупили неякісну амуніцію для військових, постануть перед судом.