na-vidnovlennia-dniprohes-potribni-roky-hendyrektor-ukrhidroenerho

На відновлення ДніпроГЕС потрібні роки - гендиректор Укргідроенерго

 • 33423 переглядiв

Через значні пошкодження, завдані ракетними ударами рф, знадобляться роки, щоб відновити Дніпровську ГЕС.

Для того, щоб відновити роботу ДніпроГЕС в тому обсязі, у якому вона працювала до атаки рф, потрібні будуть роки. Про це в прямому ефірі телеканалу Суспільне розповів генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота, передає УНН

Ми вже розуміємо, що ДніпроГЕС одна станція виведена на довгий час. Ще не можемо зрозуміти скільки часу буде потрібно, але ми вже розуміємо, що станцію відтворити до ракетного удару - це будуть потрібні роки

- заявив Сирота.  

Він нагадав, що саме в ДніпроГЕС- 2 влучило понад 6 ракет, тому шкоди завдано великої. 

За його словами, наразі неможливо розібрати усі завали, оскільки і перекриття, і стіни з підкрановими балками похилилися на машинний зал. Необхідно демонтувати верхню частину машзалу, аби можна було дістатись до нижньої.

Сирота повідомив, що у суботу, 23 березня, була проведена нарада з головою Запорізької ОВА, аби до ліквідації наслідків долучились фахівці ДСНС з технікою для демонтажу перекриття. 

"Сама гребля на сьогоднішній день не порушена. Тільки порушені підкранові балки, які знаходяться на греблі і мостовий перехід.  Ми намагатимемося  якнайшвидше відновити мостовий перехід", - зауважив Сирота. 

Він також вказав, що необхідно 10 днів, щоб зрозуміти, чи буде можливо приєднати станцію до генерації. 

Нагадаємо 

Вранці 22 березня під час масованої атаки рф у Дніпровську ГЕС поцілили 8 ракет.

Після витоку нафти, спричиненого російським нападом на Дніпровську ГЕС, якість води в Дніпрі поступово покращується, хоча в деяких районах все ще спостерігається підвищений рівень нафтопродуктів.

Популярні

Новини по темі