na-sumshchyni-zbilshytsia-kilkist-naselenykh-punktiv-de-bude-oholoshena-oboviazkova-evakuatsiia-artiukh

На Сумщині збільшиться кількість населених пунктів, де буде оголошена обов’язкова евакуація - Артюх

 • 22046 переглядiв

З 20-км зони Сумщини евакуйовано 4300 людей, ця цифра зростає. Планується посилення контролю на блокпостах та розширення переліку населених пунктів з обов'язковою евакуацією через збільшення обстрілів.

Із 20-кілометрової зони Сумщини вже евакуйовано 4300 людей, і ця цифра продовжує зростати. Також буде посилений контроль на блокпостах та розширення переліку населених пунктів, де буде оголошена обов’язкова евакуація. Про це повідомив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"Фіксуємо за останні дні збільшення застосування засобів ураження. Зокрема це КАБи, від 40 до 60 одиниць прилітає на територію наших громад щодня. Великі руйнування, загиблі серед цивільного населення та поранені", - каже Артюх.

За його словами, на даний момент з 20-кілометрової зони вже було евакуйовано 4300 людей і ця цифра збільшується.

"Я думаю, що найближчі дні ми поставимо додаткові блокпости та буде окремо розглядатись кожен випадок, якщо людина захоче потрапити у 20-кілометрову зону. Зараз буде розширено коло населених пунктів, де буде оголошена обов’язкова евакуація", - додає він.

Нагадаємо

Російські війська завдали понад 2000 ударів по Сумській області цього літа, уже загалом евакуйовано понад 20 тисяч людей з 183 населених пунктів, і створення буферної зони покликане захистити наші прикордонні громади.

Ірина Колеснік

Війна

    Популярні

    Новини по темі