na-punktakh-propusku-na-kordoni-vidzavtra-pereviriatymut-viiskovo-oblikovi-dokumenty-u-cholovikiv-demchenko

На пунктах пропуску на кордоні відзавтра перевірятимуть військово-облікові документи у чоловіків - Демченко

 • 32404 переглядiв

Відзавтра українські прикордонники перевірятимуть військово-облікові документи у чоловіків віком від 18 до 60 років при виїзді з країни.

Відзавтра, з 17 липня, у пунктах пропуску при виїзді громадян за межі України у чоловіків у віці від 18 до 60 років прикордонники будуть перевіряти наявність військово-облікових документів. Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у вівторок, передає УНН.

Деталі

"З завтрашнього дня з 00:00 годин в пунктах пропуску при виїзді громадян за межі України у чоловіків у віці від 18 до 60 почнемо перевіряти наявність військово-облікових документів. Це стосується всіх громадян України чоловічої статі у віці від 18 до 60 років. При відсутності такого документу буде виноситися відмова в перетині кордону. Нагадаю, що категорії тих, кому дозволено перетинати кордон і умови перетину, що прописані в правилах перетину державного кордону громадянами України, затверджені постановою уряду №57, вони не змінилися, але до тих умов, які є, то додається власне і наявність військово-облікового документу", - сказав Демченко.

Він додав, що громадяни зможуть пред’являти і паперовий військово-обліковий документ у вигляді книжечки, або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, або військово-обліковий документ в електронній формі за умови наявності QR-коду, щоб прикордонники могли зчитати його.

"Якщо у прикордонників виникатимуть якісь сумніви відносно даних, які відображаються у військово-обліковому документі, або сумніви, що документ може бути підробленим, то ми обов’язково перевіримо всю цю інформацію в системі "Оберіг", - додав Демченко.

Нагадаємо

На сьогодні, 16 липня, свої дані через застосунок Резерв+ оновили майже 3,2 млн громадян. Також через застосунок майже 3 млн громадян сформували електронний військово-обліковий документ.

Популярні

Новини по темі