na-pivdni-kazakhstanu-na-zavodi-kazfosfatu-prolunav-vibukh-ye-postrazhdali

На півдні Казахстану на заводі "Казфосфату" пролунав вибух: є постраждалі

 • 287403 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. У Жамбилській області на півдні Казахстану на заводі "Казфосфату" пролунав вибух. Унаслідок надзвичайної ситуації двоє робітників заводу отримали опіки, коли відкривали контейнери з жовтим фосфором, пише УНН з посиланням на сайт телеканалу КТК.

Деталі

Зазначається, що інцидент стався на Новоджамбульському фосфорному заводі, що входить до структури "Казфосфату". При відкритті однієї з цистерн з отруйним хімікатом стався викид. Робітники 26 і 32 років, які були поруч, потрапили під пряме полум'я. Вони мають глибокі опіки на тілі, обличчі та кінцівках, повідомляє телеканал.

За словами лікарів, хімікат має властивість пропалювати все наскрізь, тож поки що не дають жодних прогнозів щодо стану поранених. На місці працює комісія інспекції праці, попередня причина інциденту – це недотримання правил техніки безпеки.

Цитата

"На сьогодні стан обох постраждалих оцінюється як тяжкий... Зважаючи на те, що опіки отримані фосфорним шламом, термохімічні опіки, у хворих розвиваються токсичні справи. Тому зараз боротьба йде: по-перше, із шоковим станом, по-друге, дезінтоксикаційна терапія", - повідомив завідувач опікового відділення міської багатопрофільної лікарні Тараза Абілсеїт Сидиков.

Нагадаємо

1 серпня в Алмати спалахнув 16-поверховий будинок

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Клименко анонсував зміни у ДСНС

     • 509800 переглядiв

    У центрі москви сталась перестрілка: що відомо

     • 480197 переглядiв