na-odeshchyni-vykryly-posadovtsia-dms-yakyi-namahavsia-zarobyty-na-perepravlenni-ukhyliantiv-za-kordon

На Одещині викрили посадовця ДМС, який намагався "заробити" на переправленні ухилянтів за кордон

 • 34091 переглядiв

В Одеській області затримали посадовця ДМС, який намагався організувати незаконне переправлення військовозобов'язаних до Молдови. За свої послуги він вимагав 10 тис. доларів з кожного клієнта.

В Одеській області затримали посадовця одного з відділів ГУ Державної міграційної служби, який намагався організувати схему заробітку на ухилянтах. Про це пише УНН з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Деталі

Слідчі з'ясували, що у липні 2024 року в.о. начальника відділу ДМС почав переговори з прикордонником аби той допоміг йому переправляти військовозобовʼязаних чоловіків до Республіки Молдова. Він мав допомагати клієнтам оминути пункт пропуску.

Проте, чоловік відразу доповів про протиправну пропозицію керівництву та повідомив правоохоронців.

Зазначається, що посадовець ДМС шукав через соцмережі охочих незаконно залишити країну та просив у них за свою послугу 10 тис. доларів США з одного чоловіка. Він домовився з трьома клієнтами та взяв у них 30 тис. доларів. 9 тис. доларів США приніс прикордоннику.

На Львівщині невідомий кинув гранату у фасад будівлі ТЦК - поліція15.07.24, 09:59

В очікуванні легкої наживи фігурант склав лист-бажання, в якому жадав собі багатства та очікував, що гроші прийдуть в його життя. Проте, 23 липня 2024 року правоохоронці затримали посадовця під час передачі обумовленої суми. Трьох військовозобов’язаних чоловіків передали прикордонникам для подальшого оформлення адмінпротоколів

- резюмували в ДБР. 

У відомстві додали, що трьох військовозобов’язаних чоловіків передали прикордонникам для подальшого оформлення адмінпротоколів

Під час обшуків у посадовця виявлено понад 20 тис. доларів США. Йому повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України)

- заявили правоохоронці. 

Як заявили в ДБР, наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного йому запобіжного заходу та відсторонення від посади. Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 9 років.

Нагадаємо

На Тернопільщині правоохоронці викрили масштабну корупційну схему, завдяки якій посадовці РТЦК та СП наживались на ухилянтах. Фігуранти щомісяця "заробляли" від 100 000 до 150 000 доларів.

Популярні

Новини по темі

Причетному до вбивста Фаріон готується підозра - ОГП

 • 12671 переглядiв