na-livomu-berezi-khersonshchyny-zsu-utrymuiut-svoi-oboronni-pozytsii-humeniuk

На лівому березі Херсонщини ЗСУ утримують свої оборонні позиції - Гуменюк

 • 28253 переглядiв

Українські війська утримують оборонні позиції на лівому березі Херсонської області, проривів противника не зафіксовано, повідомляє речник АП з питань АТО Наталія Гуменюк. Противник продовжує обстріли і тиск на правому березі, намагається штурмувати і стикається з внутрішніми розбіжностями.

На лівому березі Херсонської області українські військові продовжують тримати позиції, не даючи ворогу прорвати оборону. Про це у ефірі телемарафону повідомила речниця обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає УНН.

Цієї ночі основний напрямок роботи ворожих сил був по правому берегу Херсонщини. Що стосується лівого берега, там ми продовжуємо утримувати позиції, незважаючи на спроби ворога робити час від часу штурмові проходи і перевіряти на міцність нашу оборону

- сказала Наталія Гуменюк.

Деталі

Загалом ворог не припиняв артилерійські обстріли та намагався тиснути на жителів правобережжя Херсонщини. Також час від часу окупанти здійснюють обстріли з Кінбурнської коси, намагаючись тримати в напрузі Очаківську і Куцюрубську громади.

Також в зоні відповідальності Сил оборони півдня фіксують те, що ворог періодично підтягує резерви. Спостерігається присутність як десантно-штурмових підрозділів, так і нещодавно мобілізованих.

За словами Гуменюк, між ними часто виникають суперечки. "У них внутрішній розбрат, дуже очевидний… проте час від часу в них виникає змагання за те, хто буде результативнішим на своєму відрізку відповідальності. І в такому випадку вони змагаються по результативності саме штурмових дій, але шансу наши підрозділи їм не дають",- сказала вона.

За добу відбулося 64 бойові зіткнення на фронті – Генштаб18.12.23, 07:30

Популярні

Новини по темі

Blue Origin Джеффа Безоса повертається в космос після аварії

 • 39286 переглядiв

Українські адвокати не мають особливого статусу в рф – юрист

 • 124084 переглядiв