ukenru
na-kiyivschini-chinovniki-nezakonno-rozdali-zemlyu-v-bilya-velikoyi-kiltsevoyi-dorogi

На Київщині чиновники незаконно роздали землю вздовж Великої кільцевої дороги

 • 15744 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. На Київщині у приватну власність було незаконно передано 18 га землі, що перебувають у коридорі проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо міста Києва та потрапляють безпосередньо в зону розміщення самої автодороги. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

"Броварською місцевою прокуратурою Київської області виявлено порушення вимог земельного законодавства під час виділення на користь фізичних осіб земельних ділянок на території Броварського району Київської області", - сказано у повідомленні.

Встановлено, що в 2007 році Київською обласною державною адміністрацією затверджено протокол погодження генерального напрямку проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо міста Києва, в тому числі, околицями Броварського району Київської області.

Протоколом вирішено, що головам районних державних адміністрацій спільно з районними радами необхідно забезпечити накладення тимчасових обмежень на земельні ділянки уздовж напрямку проходження траси з розрахунку 250 м в обидві сторони.

Однак, всупереч вимогам законодавства, на підставі розпорядження голови Броварської районної адміністрації у власність фізичним та юридичним особам відведено земельні ділянки площею 18 га, що перебувають у коридорі проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо міста Києва та потрапляють безпосередньо в зону розміщення самої автодороги.

Так, прокуратурою до суду скеровано позов про скасування вищевказаного розпорядження райдержадміністрації та державних актів на землю.

Нагадаємо, у Львівський області судитимуть голову однієї із сільських рад Турківського району, який незаконно підписав рішення і державний акт на право власності на земельну ділянку.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП