na-khmelnychchyni-v-psevdoreabilitatsiinomu-tsentri-nezakonno-utrymuvaly-44-liudyny-zokrema-i-viiskovosluzhbovtsiv

На Хмельниччині в псевдореабілітаційному центрі незаконно утримували 44 людини. Зокрема, і військовослужбовців

 • 14393 переглядiв

Правоохоронці викрили псевдореабілітаційний центр на Хмельниччині, де незаконно утримували 44 людини, включаючи військових ЗСУ. Чотирьом особам повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі.

Правоохоронці на Хмельниччини викрили псевдореабілітаційний центр, в якому незаконно утримувались 44 людини. Серед пацієнтів були і військовослужбовці ЗСУ. Повідомлено про підозру чотирьом особам. Про це УНН повідомляє із посиланням на обласну прокуратуру. 

Деталі

За даними прокурорів,  житель Львова заснував на території Хмельницької області псевдореабілітаційний центр із надання допомоги особам з різного роду залежностями. Разом зі трьома спільниками він орендував житловий будинок з земельною ділянкою.

"Клієнтів" підшукували в інтернеті або серед знайомих. Також розповсюджували оголошення про надання допомоги у подоланні згубної залежності та лікування ПТСР. Вартість "послуг" становила в середньому 20 тис грн на місяць. "Лікування" оплачували близькі родичі.

Серед "пацієнтів" були військовослужбовці ЗСУ, які мали посттравматичні стресові розлади. Вони, перебуваючи у відпустці, за наполяганням рідних звертались за допомогою. Тих, хто не погоджувався їхати у реабілітаційний заклад добровільно, вивозили силою

- розповіли в прокуратурі.

Як повідомляється, лікування потерпілі не отримували. Ба більше, вони не могли з власної волі покинути заклад, адже їх замикали в охоронюваних приміщеннях, а документи відбирали. Контакти із зовнішнім світом суворо обмежувались. Телефоном користуватися їм не дозволяли. 

Серед 44 утриманців у закладі перебувало і 3 неповнолітніх.

 4 особам повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі та викраденні людей, вчинені організованою групою (ч. 2 ч. 3 ст. 146 КК України). Наразі усім фігурантам обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави. 

Силоміць утримували десятки людей в "реабілітаційному центрі": у Києві судитимуть зловмисників04.06.24, 13:28

Популярні

Новини по темі

МХП сплатила 3,7 млрд грн податків у I півріччі 2024 року

 • 32845 переглядiв

NVIDIA анонсує серію оновлень, зокрема генеративні моделі ШІ

 • 12596 переглядiв