na-kharkivshchyni-znestrumleno-300-tys-spozhyvachiv-problemy-z-hazopostachannia-ye-u-5-oblastiakh-minenerho

На Харківщині знеструмлено 300 тис. споживачів, проблеми з газопостачання є у 5 областях - Міненерго

 • 22069 переглядiв

Через бойові дії та пошкодження електромереж і обладнання близько 300 000 споживачів у Харківській області залишаються без електроенергії. Майже 400 споживачів у 5 районах відключені від газопостачання.

У Харкові та області через мережеві обмеження знеструмлено 300 тисяч споживачів. Через бойові дії, витоки газу та технічні порушення  від газопостачання відключено майже 400 споживачів у 5 областях. Про це у вівторок повідомили в Міненерго, передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, у Харківській області сьогодні також застосовуються обмеження споживання електроенергії -  знеструмлено близько 300 тисяч точок обліку у Харкові та прилеглих районах.

Учора через ворожі обстріли було пошкоджено обладнання на підстанції обленерго. За добу енергетики заживили майже 3000 абонентів. Як вкзали в Міненерго, через бойові дії є нові пошкодження електромереж та обладнання. Всього через обстріли залишаються без світла 16,7 тисячі точок обліку. 

Також у відомстві повідомили, що у Харкові виявили витоки газу з внутрішніх газопроводів під’їздів у двох житлових будинках, а у одному з багатоквартирних будинків -  запах газу із зачинених квартир. Понад 60 споживачів відключили від газопостачання. 

На Дніпропетровщині минулої доби через технологічне порушення знеструмлювалися 3,3 тисячі абонентів, усіх вже заживили. Внаслідок ворожих обстрілів відключалися 6,1 тисячі точок обліку – їх усіх також заживлено. У Криворізькому районі застосовуються обмеження споживання електроенергії.

У Кривому Розі в одному з будинків виявлено запах газу із зачиненої квартири. Від газопостачання відключено 5 квартир. Також газовики відновили розподіл газу 14 споживачам області.

В Запорізькій області з технологічних причин знеструмлювалися 2,6 тисячі точок обліку – всіх заживлено. Через бойові дії залишаються знеструмленими 3,7 тисячі абонентів. 

На Київщині внаслідок аварійного вимкнення лінії електропередачі без електропостачання залишилися 1,7 тисячі абонентів.

У Білій Церкві знайшли пошкодження на підземному газопроводі. Від газопостачання відключено 122 споживачі. Крім того, як повідомляється , одному з населених пунктів Фастівського району з технологічних причин від газопостачання відключено 71 споживача.

У Львівській області, в одному з населених пунктів Кам’янко-Бузького району з технологічних причин припинено газопостачання для 91 житлового будинку.

На Сумщині через бойові дії залишаються без світла 4,8 тисячі точок обліку у 74 населених пунктах. У двох населених пунктах області через обстріли пошкоджено газопроводи, відключено від газопостачання 27 споживачів.

У Міненерго прокоментували чутки про підвищення цін на електроенергію08.04.24, 00:01

Популярні

Новини по темі

У російському саратові вже не вперше підпалили музей "сво"

 • 22474 переглядiв