ukenru
na-kharkivshchyni-pratsiuiut-nad-tym-shchob-zmenshyty-chas-bez-svitla-do-4-hodyn-na-dobu-ova

На Харківщині працюють над тим, щоб зменшити час без світла до 4 годин на добу - ОВА

 • 21961 переглядiв

Харківська область працює над тим, щоб скоротити час без електроенергії до 4 годин на добу після того, як російська атака 22 березня завдала найбільшої шкоди енергетичній інфраструктурі за час війни.

Атака рф 22 березня завдала енергетичній інфраструктурі Харківщини найбільших руйнувань за часи війни. Наразі в області працюють над тим, щоб зменшити час без електроенергії до 4 годин на добу.  Про це УНН повідомляє із посиланням на Telegram-канал голови ОВА Олега Синєгубова та заяву міністра енергетики Германа Галущенка, якого запитувало відомство. 

Напередодні голова ОВА та очільник Міненерго оглянули пошкоджені об'єкти енергогенеруючої інфраструктури Харківщини. 

Руйнування значні, і не тільки на об'єктах генерації, а й об'єктах передачі електроенергії.  Графіки відключень продовжують діяти — працюємо над тим, щоб зменшити час без світла до 4 годин на добу

- заявив Синєгубов.

Він сказав, що в області вийшли на пік можливостей щодо  підключень побутових споживачів — наразі вийшли на пік наших можливостей. 

Наразі спеціалісти продовжують аналізувати ситуацію для подальшого розуміння термінів та вартості відновлення. 

Своєю чергою Герман Галущенко наголосив, що російська атака 22 березня завдала енергетичній інфраструктурі Харківщини найбільших руйнувань за часи війни. 

Це найбільший масштаб руйнувань, який був у Харкові та Харківській області, навіть якщо порівнювати з 2022 - 2023 роками. Великі руйнування на об’єктах генерації та передачі електроенергії. Відповідні служби працюють 24/7, щоб розібрати завали і отримати доступ до обладнання. Після цього ми зрозуміємо, чи підлягає обладнання ремонту, чи треба замовляти нове

- розповів очільник Міненерго.

Галущенко зазначив, що Україна вже має досвід співпраці з міжнародними партнерами та виробниками енергетичного обладнання для замовлення і виробництва устаткування, необхідного для відновлення об’єктів. Водночас зауважив, що це складний процес, адже велике енергетичне обладнання потребує тривалого терміну виготовлення. 

Доповнення

Олег Синєгубов також підкреслив, що влада і енергетики роблять усе можливе, щоб наступний опалювальний сезон у Харкові й області розпочався вчасно і пройшов за планом. 

"Маємо думати над відновленням ТЕЦ-5, але це роки. Це відбудеться не завтра, не через місяць або два, бо руйнування досить серйозне. І поряд з відновленням великих генеруючих об’єктів маємо думати про альтернативу. Низку відповідних проєктів маємо реалізовувати до наступного ОЗП", - зазначив очільник області.

Графіки відключень електрики діють лише на Харківщині, однак можливі обмеження ще у двох областях - Укренерго28.03.24, 10:49 • [views_0]