na-kharkivschini-v-richtsi-udi-zaginulo-ponad-2-tis-ribin-ta-pyatokh-kachok

На Харківщині в річці Уди загинуло понад 2 тис. рибин та п'ять качок

 • 203679 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. У річці Уди на Харківщині було виявлено факт масової загибелі риби в кількості 2189 екземплярів. Також зафіксовано загибель п'ятьох качок. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Харківській області, передає УНН.

Повідомляється, що Державна екологічна інспекція продовжує роботу з обстеження територій та об’єктів Харківській області з метою здійснення заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень.

Цитата

«29 червня 2023 року, обстеженням ділянки річки Уди на території Пісочинської ОТГ, неподалік торговельного майданчика ринку «Лоск», було виявлено та зафіксовано факт масової загибелі риби в кількості 2189 екземплярів», - йдеться в повідомленні.

Так, зокрема, плітка – 411 екз., лин – 8 екз., йорш - 44 екз., бичок - 3 екз, сом - 5 екз., лящ - 6 екз., судак - 2 екз., щука - 25 екз., карась - 2 екз., окунь – 1 683 екз.

«Також зафіксовано  загибель качок у кількості 5 штук», - зазначається в повідомленні.

Загальна площа скупчення загиблої риби склала 32 м.кв. на ділянці річки довжиною 350 метрів.

 «Візуальним обстеженням території ділянки встановлено: вода в річці мутного кольору, має неприємний запах, а в місцях скупчення загиблої риби виявлені плями масляної консистенції», - інформує Державна екологічна інспекція.

Окрім того, повідомляється, що відділом інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Харківській області, з метою встановлення концентрацій забруднювальних речовин, відібрані проби води для проведення лабораторних досліджень,

«Наразі, Інспекція готує матеріали, щодо цієї події, для передачі до органів  прокуратури», - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Масова загибель риби на Дніпропетровщині внаслідок руйнування дамби Каховської ГЕС розслідується у межах кримінального провадження за фактом екоциду.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Росіяни обстріляли 28 разів Сумщину: є руйнування та загиблі

     • 535228 переглядiв

    У тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи

     • 1109219 переглядiв

    На росії палає: горить склад меблів у підмосков'ї

     • 803601 переглядiв