ukenru
na-kagarlitskikh-politseyskikh-chekaye-spravedlive-pokarannya-za-zgvaltuvannya-i-torturi-geraschenko

На кагарлицьких поліцейських чекає справедливе покарання за зґвалтування і тортури - Геращенко

 • 14568 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. На співробітників Кагарлицького відділку поліції, яких підозрюють у зґвалтуванні і тортурах, чекає суд і справедливе покарання у вигляді позбавлення волі на тривалий термін. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови МВС Антон Геращенко, передає УНН.

"Ось так буде з кожним, хто надівши погони і отримавши владу, порушить Закон, і вчинить злочин. На фото - колишні співробітники поліції, обґрунтовано підозрювані у згвалтуванні, тортурах і побитті - Микола Кузів та Сергій Сулима в слідчому ізоляторі. Попереду їх чекає суд і справедливе покарання у вигляді позбавлення волі на тривалий термін", - написав Антон Геращенко.

Він зазначив, що реакція поліції на повідомлення про насильство і тортури у Кагарлицькому відділенні поліції була блискавичною: о 18:47 надійшло повідомлення з лікарні про насильство і тортури і вже о 19:15 правоохоронці встановили особи підозрюваних у злочині співробітників поліції. О 19:40 їх затримали і викликали слідчих ДБР. О 8:00 Кагарлицький відділ поліції розформували, а керівництво відсторонили, а о 10:23 пресслужба зробила заяву про факт насильства і тортур.

"Також, не можу не сказати, що крім тих негідників, що ви бачите на фото за гратами, у поліції служать десятки тисяч інших поліцейських, які вірно служать Україні, захищають Закон, розкривають злочини і охороняють спокій громадян, ризикуючи при цьому своїм життям і здоров'ям. Такі поліцейські, як Герой України Сергій Губанов - загиблий від вибуху міни під селом Трьохізбенка Луганської області. Пам'ятайте про це, будь ласка", - додав Антон Геращенко.

Нагадаємо, у Київській області затримали двох поліцейських за підозрою у згвалтуванні жінки.

Як повідомлялося, досудове розслідування здійснюється за фактами згвалтування (ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України), катування (ст. 127 Кримінального кодексу України) і перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав або повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

ДБР буде наполягати на утриманні під вартою для підозрюваних.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП