ukenru
na-donechchini-suditimut-cholovika-yakiy-5-rokiv-perebuvav-u-mizhnarodnomu-rozshuku

На Донеччині судитимуть чоловіка, який 5 років перебував у міжнародному розшуку

 • 13380 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. На Донеччині судитимуть чоловіка, який виштовхнув жінку з вікна третього поверху та намагався втекти від покарання, переховуючись на території сусідньої держави. Так, протягом 5 років він перебував у міжнародному розшуку. Про це повідомляє УНН із посиланням на відділ комунікації ГУНП у Донецькій області.

"У 2012 році зухвалий молодик, знаходячись у стані сп’яніння, виштовхнув жінку з вікна третього поверху. Від цього остання отримала чисельні травми та лише дивом, завдяки медикам, залишилася живою. Правоохоронці зібрали необхідні докази причетності підозрюваного до скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження), та спрямували справу до суду", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що усвідомлюючи тяжкість покарання, фігурант вирішив перейти на нелегальне становище та виїхав на тимчасово окуповану територію, а звідти на територію сусідньої держави.

"За час кочового життя чоловік змінив щонайменше дві країни та близько десятка міст. Не затримувався він і в орендованих квартирах, постійно змінював номери телефонів, навіть з рідними виходив на зв’язок у зазначені дні. Вважав це відмінним планом маскування у переховуванні від правоохоронних органів. Проте чоловік не здогадувався, що весь цей час знаходився "на мушці" поліцейських, які відстежували кожен його крок", - додається у повідомленні.

Так, за даними поліції, гра у схованки скінчилася у грудні 2019 року. Співробітники управління карного розшуку Донеччини встановили, що зловмисник планує "осісти" у місті Бобруйську (Білорусь) та спланували його затримання, використовуючи міжнародні поліцейські канали.

Складна схема затримання чоловіка спрацювала за підтримки білоруських колег. Після цього сьогодні, 28 травня, його було екстрадовано в Україну.

"Тепер затриманий буде чекати на вирок суду під вартою у Маріуполі, куди його з пункту пропуску "Нові Яриловичі" у Чернігівській області супроводили обласні розшуковці. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі", - підсумовується у повідомленні.

Нагадаємо, кіберполіція затримала хакера, який переховувався в Україні від правоохоронних органів США, вирішується питання щодо видачі затриманого Сполученим Штатам.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП