ukenru
na-cherkashchyni-u-vlasnist-derzhavy-povernuly-zemelnu-dilianku-vodnoho-fondu-ploshcheiu-ponad-27-ha

На Черкащині у власність держави повернули земельну ділянку водного фонду площею понад 2,7 га

 • 23545 переглядiв

У Черкаській області скасували незаконний наказ про передачу в оренду земельної ділянки водного фонду площею понад 2,7 га під забудову, повернувши землю у державну власність.

Незаконне розпорядження адміністрації Черкаської області про передачу в оренду земельної ділянки водного фонду площею майже 2,7 га скасовано Верховним судом України. Про це пише УНН із посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

Деталі

Земельну ділянку водного фонду в межах Кременчуцького водосховища площею понад 2,7 га повернуто державі. Верховний суд задовольнив касаційну скаргу Київської міської прокуратури, - таким чином скасовано незаконне розпорядження Черкаської РДА про передачу в оренду для будівництва земельної ділянки водного фонду на території Черкаської області.

Довідково

Ділянку водного фонду площею майже 2,7 га, яка розташована в межах прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища, ще в 2017 році було передано рішенням керівництва Черкаської області, - в оренду обслуговуючому кооперативу на 10 років.

Передача земельної ділянки відбулася без дотримання визначеного законодавством порядку - без зміни цільового призначення земель водного фонду (штучні водосховища) на землі рекреаційного призначення.

Господарський суд Черкаської області в 2021 році позов прокурора в інтересах держави задовольнив.

Північний апеляційний господарський суд в жовтні 2022 і грудні 2023 року скасовував це рішення та відмовляв у задоволенні позову.

Київська міська прокуратура двічі оскаржувала до суду касаційної інстанції ці постанови Північного апеляційного господарського суду.

Зрештою Верховний Суд, завдяки послідовній та наполегливій позиції Київської міської прокуратури залишив в силі рішення суду першої інстанції. Незаконне розпорядження Черкаської РДА про передачу в оренду для будівництва земельної ділянки водного фонду на території Черкаської області скасовано.

Нагадаємо

У Сумах підприємець захопив землю вартістю 3,3 млн грн.

Вищий антикорупційний суд конфіскував майно колишнього міністра освіти дмитра табачника, зокрема квартиру, земельні ділянки, будинок та грошові кошти, за активну підтримку російської окупаційної адміністрації та пропагандистську риторику.