na-bakhmutskomu-napryamku-ye-prosuvannya-sche-na-bilsh-nizh-kilometr-cherevatiy

На Бахмутському напрямку є просування ще на більш ніж кілометр - Череватий

 • 343683 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Сили оборони України за минулу добу просунулися на Бахмутському напрямку на понад кілометр. Про це повідомив у п'ятницю у телемарафоні речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, пише УНН.

Цитата

"Сили оборони продовжують там (на Бахмутському напрямку - ред.) утримувати ініціативу, тиснути на ворога, проводити штурмові дії, просуватися по північному та південному флангах. Зокрема, за останню добу там пройдено більше кілометра", - сказав Череватий.

Деталі

"Ворог чинити шалений опір, 318 разів бив по нас ствольною, реактивною артилерією, три авіанальоти здійснив. Загалом відбулося 7 боєзіткнень, у ході яких знищено 61 окупант, 116 поранено, 5 взятих у полон", - вказав він.

З його слів, знищено два ворожих БМП, БТР, бойова машина десанту, одна одиниця реактивної системи "Град", дві самохідні артилерійські установки "Гіацинт", дві гармати, дві станції РЛС, 5 складів з боєприпасами та протитанковий комплекс.

"У них бувають невеликі контратакуючі дії, але загалом ініціатива за нами. І тут головне треба усвідомлювати, що ми йдемо вперед, не дивлячись на те, що у нас паритет у силах і засобах... у нас немає переваги над ними", - вказав Череватий.

Доповнення

За даними Генштабу, Сили оборони мають успіх у наступі біля Кліщіївки на Бахмутському напрямку.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі