na-alternatyvni-dzherela-elektryky-prohrama-pilhovoho-kredytuvannia-dlia-osbb-ta-zhbk-zapratsiuie-z-20-lypnia

На альтернативні джерела електрики: програма пільгового кредитування для ОСББ та ЖБК запрацює з 20 липня

 • 43516 переглядiв

Програма пільгового кредитування для ОСББ та ЖБК на купівлю та встановлення альтернативних джерел електрики, запрацює з 20 липня. Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

"З 20 липня в українців буде можливість взяти безвідсотковий кредит, тобто кожен наш громадянин, який хоче купити сонячні, вітрові електростанції потужністю до 10 кіловатів разом із системами накопичення, зможуть отримати кредит під 0%. Держава повністю буде компенсувати відсоткову ставку й термін кредитування буде 10 років. З 20 липня перші державні банки серед яких Ощадбанку, ПриватБанк  та Укргазбанк будуть надавати дану програму", - розповіла Свириденко.

Також за її словами, на вимогу та запити ОСББ розширено  програму "Доступні кредити 5-7-9".

"Ми запустили та розширили для ОСББ можливість впроваджувати енергоефективні заходи та побудову альтернативної генерації. Окрім ОСББ доступ будуть мати також житлові кооперативи. Йде мова про можливість отримати кредит до 5 млн грн терміном до 5 років під 7% річних. За ці кошти можна буде, наприклад, купити й встановити, сонячні панелі, інвертори, системи зберігання електроенергії та інше допоміжне обладнання", - сказала Свириденко.

Доповнення

Кабінет міністрів України надав можливість ОСББ та ЖБК отримувати кредити по програмі "Доступні кредити 5-7-9%" для впровадження заходів з енергоефективності, включаючи придбання та улаштування генеруючих установок, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії.

Україна отримала понад 2,3 тисячі тонн енергетичного обладнання після поновлення атак росіян05.07.24, 14:33

Популярні

Новини по темі

Окупанти атакували село на Херсонщині, поранено жінку

 • 43784 переглядiв