mzs-rosii-vyklykalo-posla-shveitsarii-cherez-rishennia-shchodo-konfiskatsii-aktyviv

мзс росії викликало посла Швейцарії через рішення щодо конфіскації активів

 • 24017 переглядiв

У міністерство закордонних справ росії викликали посла Швейцарії Крістину Марті Ланг та заявили їй протест через рішення швейцарського парламенту щодо механізму конфіскації російських активів.

міністерство закордонних справ (мзс) росії викликало посла Швейцарії Крістину Марті Ланг і заявило демарш у зв'язку з рішенням парламенту країни щодо конфіскації російських активів. Про це йдеться у заяві на сайті мзс рф, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що швейцарський парламент вирішив почати вироблення юридичних основ механізму для конфіскації активів росії, що знаходяться на території країни.

російська сторона рішуче засуджує цей крок швейцарської влади, що грубо зневажає основоположні принципи та норми міжнародного права щодо державного імунітету,

- йдеться у тексті.

мзс росії підкреслило, що будь-яке посягання на власність росії вважатиметься крадіжкою на державному рівні. У разі реалізації цієї ініціативи з боку москви підуть заходи у відповідь.

Нагадаємо

Швейцарія розглядає можливість використання заморожених російських державних активів на суму понад 8 мільярдів доларів для фінансування військових репарацій Україні через порушення рф міжнародного права.

Популярні

Новини по темі