mzs-kytaiu-shcho-myru-v-ukraini-u-politychnomu-vrehuliuvanni-ne-povynno-buty-peremozhtsiv-i-peremozhenykh

МЗС Китаю щодо миру в Україні: "У політичному врегулюванні не повинно бути переможців і переможених"

 • 27406 переглядiв

"Кризу" в Україні необхідно завершувати шляхом переговорів, а не бойових дій, а у політичному врегулюванні не повинно бути переможців і переможених, заявив речник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбін, передає УНН із посиланням на сайт відомства

Щодо кризи в Україні позиція Китаю була послідовною, чіткою та прозорою. Існує ризик подальшого погіршення та ескалації кризи, тому необхідно докласти зусиль до деескалації, щоб завершити конфлікт шляхом переговорів, а не бойових дій. У політичному врегулюванні не повинно бути переможців і переможених. Навпаки, має запанувати мир

- заявив речник МЗС Китаю.

За його словами, Китай продовжуватиме відігравати конструктивну роль у досягненні миру в Україні.  

Він також вказав, що Китай не є ні "творцем конфлікту", ні його стороною і ніколи не надавав смертоносну зброю або обладнання будь-якій стороні. 

"Ми не шукали і не будемо шукати вигоди від цього конфлікту. Інші країни не повинні обмовляти і нападати на нормальні відносини між Китаєм і росією, не повинні утискати законні права Китаю і китайських компаній, не повинні бездумно перекладати провину на Китай і провокувати конфронтацію в таборі", - резюмував Ван Веньбін. 

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Китай може зіграти фундаментальну роль у припиненні російсько-української війни завдяки своїм особливим відносинам із росією.

Популярні

Новини по темі