ukenru
mzs-finliandii-nazvalo-mozhlyvym-vidpravlennia-viisk-krain-zakhodu-v-ukrainu

МЗС Фінляндії назвало можливим відправлення військ країн заходу в Україну

 • 33831 переглядiв

Міністерка закордонних справ Фінляндії заявила, що західні країни не повинні виключати введення військ в Україну в довгостроковій перспективі, але наразі Фінляндія не вводить війська і не хоче це обговорювати.

Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен вважає, що країни Заходу, зокрема США, не повинні у довгостроковій перспективі унеможливлювати введення військ в Україну. Однак Фінляндія на цьому етапі не відправляє своїх військових і поки не обговорює цього, пише Politico, передає УНН.

Деталі

Важливо, щоб ми не відкидали всього у довгостроковій перспективі, тому що ми ніколи не знаємо, наскільки серйозною стане ситуація. Але позиція Фінляндії ясна: зараз ми не відправляємо жодних військ і не хочемо обговорювати це

сказала Еліна Валтонен.

Доповнення

Західні політики коментують можливість відправлення військ на Україну з подачі президента Франції Емманюеля Макрона, який у лютому публічно заявив, що не відкидає такої можливості.

Підтримка України в Європі не впаде, буде більше зброї: Шольц, Макрон та Туск зробили низку заяв після зустрічі Веймарського трикутника15.03.24, 17:50 • [views_0]