ukenru
mytnyky-vyluchyly-anime-fihurky-na-700-tysiach-hryven-yaki-khotily-vvezty-z-kytaiu-poshtoiu

Митники вилучили аніме-фігурки на 700 тисяч гривень, які хотіли ввезти з Китаю поштою

 • 23847 переглядiв

Митники вилучили 4270 незадекларованих фігурок аніме вартістю майже 700 тисяч гривень, які намагалися ввезти з Китаю поштою.

Під час перевірки п'яти міжнародних поштових відправлень митники виявили 4270 незадекларованих фігурок в стилістиці аніме. Про це повідомила Київська митниця, пише УНН.

Деталі

Спроба надіслати міжнародним поштовим відправленням фігурки героїв аніме на суму майже 700 тис. грн виявилася невдалим через недекларування товарів. Київські митники виявили 4270 незадекларованих фігурок в стилістиці аніме під час перевірки п'яти міжнародних поштових відправлень. Посилки, заповнені різноманітними фігурками, були направлені з Китаю на адресу одного отримувача з Рівненщини.

Відправник оголосив, що вміст кожної посилки складається з "100 брелоків" з символічною вартістю у 50 доларів США, і всього таких поштових відправлень було п'ять. Однак митники виявили, що загальна вартість цих фігурок в стилі персонажів аніме, які є предметом колекціонування для фанатів по всьому світу, складає майже 700 тисяч гривень.

Оскільки фактична кількість та вартість товару не відповідає задекларованим даним, Київською митницею складено протоколи про порушення митних правил за ч.2 ст. 471 Митного кодексу України, яка тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків вартості цих товарів. Фігурки аніме тимчасово вилучено як докази у справі про порушення митних правил

- повідомила Київська митниця.

13.03.24, 17:29 • [views_0]