ukenru
my-blyzki-do-toho-shchob-znaity-rishennia-tusk-pro-prohres-shchodo-importu-ahroproduktsii-z-ukrainy

Ми близькі до того, щоб знайти рішення: Туск про прогрес щодо імпорту агропродукції з України

 • 94459 переглядiв

Україна та Польща досягають прогресу у вирішенні питання імпорту сільськогосподарської продукції та розблокування кордону, при цьому обидві сторони працюють над пошуком рішень, які захищають інтереси фермерів та виробників з обох країн.

Україна та Польща мають прогрес щодо розв'язання питання проблем агроімпорту. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск за результатами зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, передає УНН.

Деталі

Ми шукаємо добрих рішень для обох сторін. В питанні сільського господарства ми зробили крок вперед. Ми також шукаємо рішень, які, можливо, не будуть усіх повністю влаштовувати, але які будуть захищатимуть основні інтереси польських фермерів та виробників – і, з другого боку, українських. Ми шукаємо, і ми близькі до того, щоб знайти рішення

– сказав Туск.

Він додав, що уряди країни також близькі до того, щоб український транзит, що проходить через Польщу, не створював проблеми польському ринку.

Нагадаємо

Уряди України та Польщі мають прогрес щодо зняття блокади на польсько-українському кордоні. План деблокади кордону виконується, але не так швидко, як би хотілося, однак є позитивні тенденції, які важливо зберегти і рухатися далі.