ukenru
miting-i-sutichki-v-bryusseli-zatrimali-ponad-100-osib-ye-poraneni

Мітинг і сутички в Брюсселі: затримали понад 100 осіб, є поранені

 • 13740 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. У Брюсселі після зіткнень між поліцією і учасниками демонстрації у пам'ять про 23-річного Ібрагіма Б. який помер приблизно через годину після арешту у минулі вихідні, затримали понад 100 осіб, поранення отримали шестеро людей. Про це повідомив телеканал RTBF, передає УНН.

"... поліція підтвердила, що у результаті декількох арештів були затримані 112 осіб, у тому числі 30 неповнолітніх. Були проведені також чотири судових арешти", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що на місце події були викликані п'ять автомобілів "швидкої" - постраждав один демонстрант і ще четверо поліцейських. Відзначається, що загалом було шість поранених.

Поліції також довелося взяти участь у супроводі автомобіля короля Філіпа, який проїхав серед демонстрантів, поки тривали сутички. Проїзд королівської машини зафіксували присутні на місці люди і розмістили у соцмережах.

"Близько 16:00 напруженість різко зросла, і поліція, яка була присутня у великій кількості, почала розганяти натовп", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, близько 500 демонстрантів зібралися вчора, 13 січня, біля північної поліцейської дільниці Брюсселя після смерті 23-річного Ібрагіма Б., помер приблизно через годину після арешту у минулі вихідні.

Так, за даними прокуратури Брюсселя, молодий чоловік був заарештований у суботу, 9 січня, близько 19:00 за місцевим часом після того, як втік з перевірки на коронавірусну інфекцію.

Потім його затримали і доставили у поліцейську дільницю для допиту, але після прибуття до відділку він втратив свідомість.

Присутні правоохоронці викликали швидку допомогу, що доставила Ібрагіма Б. в лікарню, де він помер о 20:22.

Українські Національні Новини

Новини Світу