minoborony-uklalo-uhodu-z-ukrainskym-vyrobnykom-na-postachannia-nazemnykh-droniv-kamikadze

Міноборони уклало угоду з українським виробником на постачання наземних дронів-камікадзе

 • 22176 переглядiв

Агенція оборонних закупівель Міноборони України підписала контракт з українським виробником на постачання наземних дронів-камікадзе. Також укладено угоду на постачання боєприпасів, загальна сума контрактів перевищує 3,7 млрд грн.

"Агенція оборонних закупівель" Міноборони України уклала угоду з українським виробником на постачання наземних дронів-камікадзе. Про це заявили у Міноборони України, передає УНН.

Деталі

Підписання відбулося після проведення Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, на якому був присутній заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Ми працюємо над тим, щоб забезпечити стабільне постачання не лише безпілотних літальних апаратів, а й наземних дронів-камікадзе, які мають стати потужним інструментом у руках наших військових. Ці дрони є важливою складовою нашої оборонної стратегії, оскільки вони можуть ефективно виконувати завдання з ураження ворога

- зазначив заступник міністра оборони. 

Крім того, Агенція оборонних закупівель також уклала угоду на постачання боєприпасів.

Уряд дозволив закуповувати дрони українського виробництва через закритий функціонал Prozorro - Федоров04.07.24, 16:42

Ми продовжуємо купувати в українських виробників найнеобхідніше озброєння для ЗСУ: від боєприпасів до сучасних технологічних рішень, як наземні дрони. Усього в рамках цього візиту ми уклали угоди на понад 3,7 млрд грн

— відзначила директорка Агенції оборонних закупівель Марина Безрукова. 

 У відомстві наголошує, що це вчергове демонструє прагнення Міністерства оборони до впровадження новітніх технологій та підтримки національної промисловості.

Нагадаємо

Держава придбала 20 тисяч безпілотників різних моделей для Сил оборони через Prozorro Market. Загальна вартість закупівлі перевищила 1,7 млрд грн, а кількість придбаних дронів за останні 2,5 місяці зросла вдвічі.

Популярні

Новини по темі