minoborony-stvoriuie-perelik-nedobrosovisnykh-inozemnykh-postachalnykiv

Міноборони створює перелік недобросовісних іноземних постачальників

 • 87072 переглядiв

Міноборони України готує перелік недобросовісних іноземних постачальників для оборонних закупівель. Це підвищить прозорість та відповідальність у процесі забезпечення потреб ЗСУ.

Міністерство оборони України готує перелік недобросовісних іноземних постачальників товарів, робіт і послуг оборонного призначення. Про це пише УНН з посиланням на заяву Міноборони.

Деталі

У Міноборони пояснюють, що  таким чином хочуть підвищити прозорість та відповідальність у процесі закупівель для Збройних сил України.

Директор Департаменту політики закупівель Міноборони Гліб Канєвський зазначив, що наказ щодо відповідного переліку був розроблений на виконання доручення міністра оборони Рустема Умєрова.

Новий механізм дозволить ефективно моніторити та аналізувати інформацію про іноземних контрагентів, які не виконали свої договірні зобов’язання щодо забезпечення потреб ЗСУ

- впевнений Канєвський.

За його словами, Перелік є інформаційною базою, яка містить дані про недобросовісних іноземних контрагентів. Ця інформація буде доступна для міжнародних партнерів, на території яких зареєстровані та здійснюють свою діяльність ці контрагенти.

Іноземний контрагент визнається недобросовісним, якщо щодо нього існує судове чи арбітражне рішення, яке набрало законної сили та не було виконане добровільно. Виключення з Переліку можливе у разі виконання контрагентом рішення суду чи арбітражу.

Ведення Переліку та його використання при укладанні державних контрактів покладено на Департамент політики закупівель Міністерства оборони України

- підсумували в міністерстві. 

Нагадаємо

Міжнародний арбітраж ухвалив три рішення, якими присудив стягнути з іноземного постачальника на користь Міністерства оборони України майже 180 млн грн за несвоєчасне та неналежної якості постачання одягу для ЗСУ

Популярні

Новини по темі