ukenru
ministri-oboroni-nato-obgovorili-naroschuvannya-rosiyeyu-yadernogo-arsenalu

Міністри оборони НАТО обговорили нарощування Росією ядерного арсеналу

 • 12798 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Міністри оборони країн-членів НАТО у режимі відеоконференції обговорили питання посилення безпеки Альянсу, зокрема, відповідь на нарощування Росією арсеналу ракет з ядерною зброєю. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

"Союзники узгодили збалансований пакет політичних і військових заходів, зокрема посилення протиповітряної та протиракетної оборони", – мовиться у повідомленні.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберґ наголосив на відданості Альянсу контролю над озброєннями. Він зазначив, що НАТО зміцнюватиме заходи безпеки та не наслідуватиме Росію у питанні збільшення ядерного арсеналу.

"Ми не збираємося розміщувати нові ядерні ракети наземного базування в Європі", – заявив Столтенберґ.

Стокгольмський міжнародний інститут досліджень проблем миру (SIPRI) заявляє, що ядерні держави продовжували модернізувати свої ядерні арсенали, незважаючи на зменшення кількості ядерних боєголовок.

В оприлюдненому 15 червня звіті SIPRI зазначив, що дев’ять ядерних держав – США, Росія, Велика Британія, Франція, Китай, Індія, Пакистан, Ізраїль і Північна Корея – разом на початку 2020 року володіли 13 400 одиницями ядерного озброєння.

Скорочення стратегічних ядерних озброєнь США і Росії вимагає Договір про скорочення стратегічного озброєння (New START), термін дії якого має збігти в лютому 2021 року.

Продовження дії договору є предметом переговорів щодо озброєнь, які, за словами переговорника від США, мають початися в Росії пізніше цього місяця. США також запросили Китай взяти участь у переговорах.

Нагадаємо, НАТО ухвалить пакет заходів проти нових російських ракет.

Українські Національні Новини

Новини Світу