minenerho-pro-sytuatsiiu-v-enerhetytsi-holovnyi-vyklyk-u-poperedu-tse-osinno-zymovyi-period

Міненерго про ситуацію в енергетиці: головний виклик у попереду - це осінньо-зимовий період

 • 40206 переглядiв

Енергетики України стабілізували ситуацію, але готуються до викликів осінньо-зимового періоду. Розглядаються різні сценарії, включаючи можливі атаки на енергосистему, створено робочу групу з міжнародними партнерами.

На зараз в Україні вдалося стабілізувати ситуацію в енергетиці. Енергетики продовжують працювати, відновлювати та ремонтувати, тому що головний виклик попереду - це осінньо-зимовий період. Про це повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі телемарафону, передає УНН.

"На зараз нам вдалося більше стабілізувати ситуацію й в першу чергу - це цілодобова робота енергетиків. Відновлено багато й відремонтовано, але це тільки мінімум, який на сьогодні зроблено. Енергетики продовжують працювати, продовжуємо відновлювати та ремонтувати, тому що розуміємо, що головний виклик у нас попереду - це осінньо-зимовий період", - сказала Гринчук.

На запитання, що Гринчук очікує від зими, вона відповіла: "Ми розглядаємо різні сценарії. Звичайно ми намагаємося відновити та відремонтувати стільки потужностей в найкоротші терміни. Однак ми готуємося до різних сценарії, які можуть бути. Ми поки що не маємо гарантії того, що росіяни не будуть далі атакувати та руйнувати нашу енергосистему".

Також вона зазначила, що створена спеціальна робоча група з нашими міжнародними партнерами спільно, щоб координувати їхню допомогу і ті зусилля, які робляться українською стороною.

Доповнення

Президент Зеленський заявляв, що на рівні всієї держави працюємо над захистом енергообʼєктів.

Україна зустріне зимовий сезон енергетично сильнішою, аніж сьогодні – Гринчук23.07.24, 14:31

В. о. генерального директора АТ "Українські розподільні мережі" Артем Мартинюк заявив, що осінньо-зимовий період не буде легким, але готуватися до його проходження необхідно не тільки енергетикам.

Популярні

Новини по темі

Окупанти скинули вибухівку з дрона на жителя Херсонщини

 • 19088 переглядiв