ukenru
milovanov-rozpoviv-pro-zmenshennya-vrozhayu-ovochiv-tsogo-roku

Милованов розповів про зменшення врожаю овочів цього року

 • 10316 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов розповів про очікуваний врожай у 2019 році, зокрема про зменшення кількості овочів та картоплі. Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Статистика дня. Очікуваний врожай в сільському господарстві. Станом на сьогодні. За попередніми розрахунками та даними областей у 2019 році виробництво зернових та зернобобових культур у заліковій вазі складе в межах 74 млн тонн, що на 4 млн тонн більше ніж у 2018 році", - написав Тимофій Милованов.

Зокрема, міністр написав, що очікуваний врожай пшениці зросте на 3,5 млн тонн, до 28,1 млн тонн. Також збільшується врожай ячменю, вівса та проса. Очікуваний врожай жита, гороху, рису та кукурудзи на зерно буде менший, ніж торік. Врожай гречки зменшився понад на третину – цього року гречки зберуть на 52 тисячі тонн менше – всього 85 тисяч тонн.

Тимофій Милованов навів такі очікування врожаю: "Картоплі – 20,3 млн тонн (менше на 2,2 млн тонн). Овочів – 8,9 млн тонн (менше на 575 тис. тонн)".

Міністр також зазначив, що цього року врожай цукрових буряків зменшився на 4,2 млн тонн – до 9,8 млн тонн. Врожай соняшнику очікують на рівні минулого року, сої зберуть на 0,8 млн тонн менше – 3,6 млн тонн, а ріпаку - на 472 тисячі тонн менше – 3,2 млн тонн.

Нагадаємо, в Україні подорожчали гречка, яйця і молоко.

Українські Національні Новини

Економіка