mi-znayemo-pro-vashi-simyi-vse-aktivisti-obitsyayut-pomstisya-za-smert-mobilizovanogo-borisa-glushaka

"Ми знаємо про ваші сім’ї все": активісти обіцяють помстися за смерть мобілізованого Бориса Глушака

 • 17287193 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Одеські активісти оприлюднили прізвища та фото чиновників ТЦК, які можуть бути винними у смерті мобілізованого з інвалідністю Бориса Глушака, передає УНН із посиланням на допис громадського активіста Дем'яна Ганула. 

Цитата

«Олександр Стахов - керівник місцевого ТЦК, він як начальник несе безпосередню відповідальність за підлеглих.

Сергій Гроховецький - працівник ТЦК який вручив Борису повістку та з ним проходив ВЛК в місцевій лікарні, знаючи про вади хлопця.

Ірина Колонтай - голова місцевої Військово Лікарської комісії, саме вона вирішила що Борис придатний до військової служби.

Всі троє безпосередньо приймали участь у вбивстві, хтось більше, хтось менше, але вони колективно вбили беззахисну людину», - пише Ганул.

Він нагадав, що Глушак мав інвалідність з дитинства. Втім, Глушака насильно мобілізували, поспіхом відправили проходити ВЛК, яку він дивом пройшов, а вже вночі від нападу епілепсії помер.

«Ми знаємо про вас та ваші родини все, якщо правоохоронці нічого не зроблять, люди матимуть право на самосуд!», - пише Глушак.

Доповнення

Про смерть Глушака повідомили місцеві видання 1 серпня. Зазначалося, що військкоми мобілізували "людиною з інвалідністю з епілепсією", після чого у нього стався напад і він помер.

"Борис був місцевим добряком, якого знало все село. Працював на місцевому ринку, заробляв копійку на життя. Чоловіку було 29 років. Навіть не мав паспорта", - стверджували місцеві жителі.

Нагадаємо, прокуратура відкрила кримінальне провадження через можливе недбале ставлення до військової служби представників Березівського ТЦК та СП Одеської області.

«Під час досудового розслідування правоохоронці перевіряють законність призову на військову службу померлого жителя смт Ширяєво з урахуванням стану його здоров’я», - повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі