ukenru
mi-zablokuvali-skhemi-sistemnogo-ukhilennya-vid-splati-pdv-getmantsev-pro-masshtabnu-borotbu-zi-skrutkami

Ми заблокували схеми системного ухилення від сплати ПДВ - Гетманцев про масштабну боротьбу зі скрутками

 • 18750 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розкрив подробиці боротьби з податковим шахрайством, в результаті якого бюджет країни щомісяця втрачав понад 1 млрд грн, передає УНН.

Деталі

“В останні дні ми розгорнули повномасштабну боротьбу з крадіжкою ПДВ з бюджету. Були заблоковані схеми з системного ухилення від сплати ПДВ, так звані "скрутки" — коли купують банани, а з них нібито, за документами, виготовляють газову станцію. Ми накрили величезний, мільйонний "бізнес" конвертаторам і податківцям", - заявив Гетманцев.

Додамо

За його словами, в Україні сформувався налагоджений, системно працюючий, корупційний організм, ліквідувати який непросто. Але без цього неможливо вибудувати державу.

"Який був підхід раніше? Ставили людину з чудовим послужним списком, з палаючими очима, давали їй карт-бланш, вона призначала своїх людей. Десь, як у податковій, їм навіть вдавалося збільшувати надходження до бюджету. Однак, система ламала людину, перетворювала на свою. Потрапляючи в банку із солоними огірками, свіжий огірок скисає. Однак за такий хімічний процес ми не готові і не будемо брати на себе політичну відповідальність. Скажу більше, - якщо ми не зламаємо систему, нам нічого робити у владі. Очолювати її, як робили інші, ми не будемо“, - упевнений Гетманцев.

За його словами, зараз "питання стоїть гостро: або ми їх, або вони нас".

Українські Національні Новини

Політика